Glofsön

Allmän information – Glofsön

En oklättrad och obetydlig LITEN klippa på Glofsön i Vänern strax utanför Karlstad. På den nordliga sidan om ön finns en betongbrygga av lite större modell med okänt syfte. Denna brygga är förmodligen bästa stället om man vill lägga till med ett piratskepp. Mycket fin natur på ön.

Vägbeskrivning

gps

För att länka ska fungera optimalt rekommenderar vi att du har Google Maps installerat. Tänk på att GPS endast tar dig till närmaste adress. Surfar du i webbläsaren tar GPS:en dig hela vägen, använder du maps kommer du till närmaste adress..
Google Maps AndroidGoogle Maps Iphone IOS.

Se karta. Ta dig till Alsters badplats som ligger på andra sidan viken. Ta en båt eller simma de hundratal metrarna till ön.

Korrekt GPS saknas ! Om någon har de korrekta koordinatorerna vänligen komplettera sidan, för att underlätt för framtida klättrare.

Beskrivning

Glofsön ligger i Vänern, utanför Alster strandbad, mellan fastlandet och Jäverön. Ön har väl synliga klippor på västsidan av ön, kanske en två-tre meter höga. Klipporna ligger ofta längs med vattnet, och kan alltså klättras utan risk för farliga fall. Det finns en hel del vegetation här och var.

Tyvärr kan jag inte ge några fler beskrivningar, men kan ta det som ett projekt i sommar att stylta upp en mer beskrivande förare.

update 15/2 2009

Undersökte detta ställe i helgen. Det har varit kallt en period och isen låg tillräckligt tjock för en promenad över sundet.

Som de flesta klippor runt Karlstad så är stället tyvärr ganska mediokert. Tråkigt då det hade varit perfekt att simma över sundet från populära Alsters badplats på sommaren för en snabb session. Hade inte tid att gå runt hela ön, men tror inte den har mer att bjuda på än det lilla jag såg. Ett lätt överhängande parti över vatten kan kanske bjuda på något problem värt besväret. Jag vet dock inte hur landning ser ut eftersom isen var för tjock.

se bilder:

Glofson1          Glofson2

Det lätt överhängande partiet.                       Vertikal historia strax till vänster. Idé att putsa när isen ligger?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera