Bolagsbrottet

Allmän information – Bolagsbrottet

Området består av ett nedlagt stenbrott. Klippan är solvänd och lämpar sig för klättring från tidigt på våren till sen höst. Väggarna är ca 10-15m höga och består till stor del av ”bruten” men fast klippa. Allt är bultat med några få undantag bestående av topprepsleder.

Vägbeskrivning – Exakt GPS position saknas!

gps

För att länka ska fungera optimalt rekommenderar vi att du har Google Maps installerat. Tänk på att GPS endast tar dig till närmaste adress. Surfar du i webbläsaren tar GPS:en dig hela vägen, använder du maps kommer du till närmaste adress..
Google Maps AndroidGoogle Maps Iphone IOS.

Åk till Grötvik. Fortsätt förbi småbåtshamnen och caféet så dyker brottet upp på höger sida efter några hundra meter. Det finns ett antal bultade leder sedan tidigare på vänster sida, från havet sett. De nya lederna finns på väggen rakt fram.

Access

Inga problem

Leder

1. Solsting6a+ 10m
A. Andersson, M Skafar – 07 
Leden följer den tydliga vänsterlutande kanten, den har ett tydligt crux och bjuder på skön klättring, 3 bult+ankareBolagsbrottet_Solsting
2. Bitter End7a+ 15m
M.Skafar, A. Andersson – 07 
Leden börjar rakt under den tydliga layback kanten, den passerar ”hyllan” på mitten och följer sedan den naturliga vägen till ankaret. Varierande och rolig klättring hela vägen. 5 bult+ankareBolagsbrottet_Bitter_End

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar