Agnesberg

Allmän information – Agnesfall

Ett antal isfall pryder sprängväggarna intill väg 159, i backen upp ifrån väg 40 mot Angered. Inte världens mysigaste miljö, men man står i alla fall skyddad av betongsuggor. Parkera med förstånd i närområdet, självklart inte på motorvägen, duh… Se upp för frånvarande brunnslock under snön när du går i diket under väggen.

Karaktär

Ett flertal långa och snudd på vertikala leder. Sällan ledbart men inte ovanligt med topprepsmöjligheter. Lättaste vägen upp görs via en krypramp i högerkant.

Vägbeskrivning

gps

För att länka ska fungera optimalt rekommenderar vi att du har Google Maps installerat. Tänk på att GPS endast tar dig till närmaste adress. Surfar du i webbläsaren tar GPS:en dig hela vägen, använder du maps kommer du till närmaste adress..
Google Maps AndroidGoogle Maps Iphone IOS.

 

Access

Det finns vissa accessproblem i Agnesberg. Parkera skall man göra nere vid Steken, finns oftast gott om platser där. Alternativt uppe i Hammarkullen och gå ned. Se till att inte röra er på vägen och stanna (eller parkera) ALDRIG bilen längs med Angeredsleden. Polisen brukar få flera samtal varje år från irriterade/oroade bilister.

Leder

4-5 leder, de flesta ganska branta . En svaig variant i diedret en bit till höger.

1. Längst till vänster(?)WI3+ till WI5 is Tre stjärnor30m 
Fin jämn och lång klättring rakt under kraftledningarna. Ofta ganska tunn.
 

450px-Vackersomendag

Högsta fallet.

 

450px-Agnesbergvacker

Här lägger du topprepet för det högsta fallet.

 

450px-VackraAgnesberg

Högsta fallet.

 

800px-VackerAgnesberg

Kortare fallen.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera