klätterutrustning på nätet

klätterutrustning

Sverigeföraren har tips & råd för riktigt prisvärd och bra klätterutrustning. Välkända märken och tillverkare visar upp sina produkter på vår sida. Tanken med det är att underlätta för dig som användare när du behöver komplettera din nuvarande utrustning. Som nybörjare får du tillgång till bra produkter som du kan läsa om innan du gör valet av produkt.

Klätterskor

klätterskor

Här finns ett stort utbud av bra klätterskor som du kan läsa om. Det finns allt från nybörjarskor till skor för de mest avancerade klättrarna.

Det finns skor i alla möjliga storlekar, former och utseende.

Klätterselar

klätterselar

Klätterselar finns i olika utföranden med olika egenskaper och storlekar. Det finns också klätterselar för olika typer av klättring.

Hitta din sele direkt här på Sverigeföraren.

Klätterkläder

klätterkläder

Med rätt kläder finns det inget dåligt väder. Det har man hört i alla tider och det stämmer väl till viss del. Som klättrare behövs det slitstarka kläder med flexibelt material. Här är de klätterkläder vi tycker är värda att visa upp på Sverigeföraren.

Utrustning till utomhusklättring

Klättring utomhus kräver att du har viss utrustning för att du ska kunna klättra säkert. Vi har gjort en lista på grundutrustningen för att klättra utomhus. Beroende på vilken typ av klättring du tänkt göra så kan utrustningen skilja sig en del.

Här är en lista på vad du kan tänkas behöva när du klättrar utomhus:

  • Klätterskor
  • Klättersele
  • Rep & Karbiner
  • Kritpåse
  • Hjälm
  • Repbroms
utomhusklättring
Inomhusklättring

Utrustning till inomhusklättring

När du klättrar inomhus finns ofta de saker du behöver att låna. Det kan vara skor, klättersele med kritpåse, repbroms och rep. Vanligtvis mot en kostnad. Klättrar du ofta så är det kanske dags att skaffa lite egen utrustning. Fördelen med att ha egen utrustning är att du kan välja skor och sele som passar dig och din stil.

Inomhusklättring kan vara en bra att börja med som helt ny klättrare. Det brukar finnas personal på plats som kan visa, utbilda och gå igenom säkerheten. När du väl känner dig redo kan äventyren utomhus börja.

Varför klättring?

Klättring är vad du gör det till. Det kan vara en personlig utmaning där du utvecklas i egen takt eller en tävling mot andra. För oss på Sverigeföraren är tjusningen med klättring att få komma ut till en ny klippa mitt i naturen och få klättra mot en fin utsikt. Det gör själen glad och avslappnad.