Gladåker

Allmän information – Gladåker

Vackert belägen klippa vid Lilla Ullfjärden, mittemot slalombacken i Bålsta.

På den ca 12 meter höga Nedre väggen finns ett tiotal turer brant fin klättring på röd klippa. Den ca 12 m höga Grottan avslutas med ett 50 graders överhäng som är upp till 5 meter långt.

 

Vägbeskrivning

gps

För att länka ska fungera optimalt rekommenderar vi att du har Google Maps installerat. Tänk på att GPS endast tar dig till närmaste adress. Surfar du i webbläsaren tar GPS:en dig hela vägen, använder du maps kommer du till närmaste adress..
Google Maps AndroidGoogle Maps Iphone IOS.

Åk E:18 mot Oslo, sväng av vid 1:a avfarten mot Bålsta, sedan direkt höger. Efter ca 2 km, vänster mot Sättervikshage. Här ska man parkera (det är inte tillåtet att köra in i området. Cykla eller gå vidare.)

Access

Om nu någon mot förmodan ändå kör in i militärområdet så observera följande: OBSERVERA! Kör aldrig in på den väg som leder in till den röda stugan. Jag har varit i kontakt med markägaren (som bor här) som vänligt men bestämt klargjort att han absolut inte vill se någon bil på hans väg, alls. Han har dock inget emot att det klättras på klippan. Markägaren är handlingskraftig och tvekar inte att ta till lagliga medel för att snabbt få undan en eventuell felparkerad bil.

Parkering ska ske ute vid stora vägen (S. Bålstaleden). Om ni ändå kör in i området (vilket inte är tillåtet), så kan man ställa sig längs med asfaltsvägen ca 200 m förbi infarten till den privata vägen (med risk för att tex få lappar från militären).

Men som sagt, aldrig en bil in på den sista lilla privata vägen som leder fram till stugan. Det är lika gott att inte ens gå in på vägen (han har bosatt sig här för att få vara ifred, respekt!). Ta er istället ned till vattnet rakt ned från asfaltsvägen och följ strandlinjen bort till väggen.

 

Leder

Huvudväggen

Gladaker

Håkan Bråkan, 6b+ Sport.png
Johan Luhr
Spöket Laban, 6c Sport.png
Johan Luhr
Ta i, 7a Sport.png
Johan Luhr
Hemliga berget, 6b Sport.png
1 bultar, SE, JE
Boulderstart, säkrat med friend placerad från backen, leder upp mot svahylla, sedan brant vägg, med bra grepp, mot toppen. 1bb, firningsankare.
Campus, 7c Sport.png
Johan Luhr
Gaz Max, 6c+ Mix.png
1 bultar, SE, JE
Brant start på stora grepp. Mot trekantshålet, sedan sprickan mot toppen. 4bb + kil. Fira från tallen.
Crimpkungen, 7a Sport.png
Johan Luhr
Jam Jam, 7b+ Sport.png
Johan Luhr
Förbjuden mark, 7a+ Sport.png
Johan Luhr
Svarslös, 7b+ Sport.png
Johan Luhr
Så in i vassen, 8a Sport.png
Johan Luhr
En röd liten stuga, 7b+ Sport.png
Johan Luhr
Pumpilimump, 8a Sport.png
Johan Luhr
Mot strömmen, 7b+ Sport.png
Johan Luhr
Projekt 1, ? projekt
Crisp, 7a+ Sport.png
Johan Luhr

 

Takklippan

Projekt 2, ? projekt
Kalle kanin, 7b+ Sport.png
Johan Luhr
 Gladakertakklippan

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar