Kungsberget

Allmänt – Kungsberget

Kungsberget ligger två mil norr om Sandviken.

Access Access.jpg

Det råder totalt klätterförbud på Kungsberget. Vänligen respektera det! Gästrike Klätterklubb (GKK) för en diskussion med länsstyrelsen i Gävleborg om utökad access, förstör inte denna dialog.

Kommunikationer

Med bil; man kör samma väg som till skidanläggningen Kungsberget, men ca en km söder om denna svänger man vänster vid en skylt ”Norrby 2”. Klipporna skymtar nu mellan träden. Efter två km tar vägen slut vid en bondgård. Härifrån leder en röd snitslad stig upp till en skylt ”Grottorna”, men man fortsätter och kommer upp till lägerplatsen.

Mycket ungefärliga GPS-koordinater: Lat: N 60º 44′ 59.41″ Long: E 16º 30′ 35.99″

Väggen

Väggen är en sydvägg och är av flera hundra meters längd. Högsta höjden torde vara 20-25 m. En stor del av klipporna är mycket mossiga. Det finns några trevliga grottor alldeles vid lägerplatsen. Området är ett naturreservat, och totalt klätterförbud råder.

 

Vägbeskrivning

gps

För att länka ska fungera optimalt rekommenderar vi att du har Google Maps installerat.Tänk på att GPS endast tar dig till närmaste adress. Surfar du i webbläsaren tar GPS:en dig hela vägen, använder du maps kommer du till närmaste adress..
Google Maps AndroidGoogle Maps Iphone IOS.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar