Amaliagrottan

Allmän information – Amaliagrottan

Amaliagrottan är en stor blockgrotta i de småländska skogarna omgiven av många myter och sagor, men för oss klättrare bleknar givetvis allt det när man får se den mäktiga sprickan som klyver det 10 meter långa taket ovanför grottan. Sprickan har varit känd bland lokala klättrare sedan 90-talet, men det dröjde till 2011 innan linjen föll, efter ett par hektiska veckor med många besök från olika klättrare.

Foto: Niklas Andersson

 

Vägbeskrivning – Exakt GPS position saknas!

gps

För att länka ska fungera optimalt rekommenderar vi att du har Google Maps installerat. Tänk på att GPS endast tar dig till närmaste adress. Surfar du i webbläsaren tar GPS:en dig hela vägen, använder du maps kommer du till närmaste adress..
Google Maps AndroidGoogle Maps Iphone IOS.

Från Eksjöhållet: Tag väg 40 österut mot Vimmerby, Västervik. Fortsätt mot dessa genom Mariannelund.
Strax efter avfarten mot Pelarne och Bullerbyn mitt i nerförsbacken tag vänster mot Djurstorp (10,5 km efter järnvägsövergången i Mariannelund).
Följ vägen förbi en del fina block över en liten å och tag vänster strax efter ån. Håll låg profil när ni kör genom gården (Björnebro) om jag inte missminner mig är det skyltat med fiske och är en orangemarkerad vandringsled.
Fortsätt mot Försjön. Efter knappt 2 kilometer dyker försjön upp med parkering och utedass på höger sida och vindskydd och eldstad på vänster.
Parkera där och följ stigen längs med sjöns sydöstra (vänstra) sida till ni når Amaliagrottan (skyltat från parkeringen).

Access

Markägaren är positivt inställd till klättring, men p.g.a kulturminnet så har statens instanser inte riktigt sagt sitt än. Därför är det extremt viktigt att vi sköter oss i grottan.Sätt inte upp några nya turer, det som finns att göra runtikring kommer inte upp i närheten av Slagsmålsklubbens kvalitet. Kör inte Rally! och håll det städat och snyggt i grottan, Inga tickmärken och inget skräp!

Övernattning

Grottan

1. Slagsmålsklubben8 Trad.png Tre stjärnor15m
0 bultar, Petter Restorp sep 2011 Videoicon.gif
Den uppenbara sprickan som klyver taket i minst 10 meter. Uthållighet och stora knytnävar lär hjälpa.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar